Royal Run deltagerrekord: 95.000 deltagere er klar

Royal Run når milepæl: 95.000 deltagere er klar til Danmarks royale motionsløb.
Fotograf: Lars Møller

For andet år i træk sætter Royal Run deltagerrekord. Med 95.000 solgte startnumre er der den 20. maj lagt op til et brag af en motionsfest på tværs af hele landet.

Tre distancer. Fem værtsbyer. 95.000 motionister.

Tidligere på dagen åbnede Royal Run op for salget af 7.500 ekstra startnumre, der på få timer blev revet væk.

Dermed bliver Royal Run ’24 det største til dato.

Fotograf: Lars Møller

Hos arrangørerne er glæden stor over den flotte tilslutning til Royal Run, der har H.M. Kongen som hovedperson.

“Det er fantastisk at se, hvordan Royal Run kan motivere titusindvis af danskere til at bevæge sig, dyrke motion og tage del i idrætsfællesskaber.

At det gik så hurtigt med at melde alt udsolgt og endda med deltagerrekord, er vi både meget glade for og ydmyge overfor,” siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Fotograf: Matthew James

Motion i fællesskab

De ekstra startnumre, der netop er blevet revet væk, blev sat til salg i værtsbyerne Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. (Den by, der fik hurtigst udsolgt, var København/Frederiksberg).

I Kalundborg blev kapaciteten ikke udvidet:

”Det er ikke vores ambition nødvendigvis at overgå os selv i størrelse hvert år, til gengæld vil vi gerne sikre, at så mange børn, unge, voksne og ældre – nybegyndere som erfarne – som muligt får en god oplevelse med at dyrke motion i fællesskab.

Vi er stolte over opbakningen, og at vi med Royal Run har skabt rammerne for, at så mange danskere har lyst til at bevæge sig sammen på tværs af landet,” siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen.

Fotograf: Matthew James

Om Royal Run

  • Onsdag den 31. januar kl. 10.00 blev 7.500 ekstra startnumre sat til salg. Kl. 14.30 var alt udsolgt.
  • Royal Run ‘24 bliver med det det højeste antal deltagere nogensinde. Samtidig har 30 procent af de tilmeldte aldrig har deltaget i et motionsløb før.
  • 40 procent af de tilmeldte har ved tilmelding angivet, at de har deltaget i Royal Run før.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Til Royal Run ’23 var der 93.684 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg. Det er denne deltagerrekord, der nu er slået.
Total
0
Shares