Historisk høj guldpris: Interessen for at sælge stiger

Guld handles til den højeste pris nogensinde. Det har betydet et boom i interessen for salg af det ædle metal hos en af landets største guldhandlere, NordiskGuld, som opkøber tre gange så meget skrotguld som for et år siden.
Guld handles til den højeste pris nogensinde. Det har betydet et boom i interessen for salg af det ædle metal.

I en tid, hvor markedet bevæger sig mod potentielle rentefald, handles guld til den højeste pris nogensinde på omkring 16.293 danske kroner per troy ounce – en amerikansk måleenhed svarende til 31,1 gram. Det har medført et boom i forbrugernes salg af det ædle metal hos en af landets største guldhandlere, NordiskGuld, der har opkøbt mere end tre gange så meget skrotguld fra danskerne i januar og februar i år som samme måneder sidste år.

– Forbrugerne vil have mest muligt ud af deres guld, og vi oplever, at de historisk høje guldpriser får mærkbart flere til at sælge ud af guldet. Guldprisen er generelt steget over de senere år, og vi oplever en tilsvarende stigning i mængden af skrotguld, vi køber fra forbrugerne, siger Sander Lerche Rasmussen, direktør hos NordiskGuld.

Ifølge Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, får guldprisen medvind af flere forhold.

– I perioder med usikkerhed får guld øget interesse som investeringsobjekt, fordi det opfattes som mere sikkert og forventes at holde sin værdi eller stige. Det kan være drevet af usikkerhed knyttet til politiske eller økonomiske forhold. Det får guldpriserne til at stige. Forventninger om lavere renter kan få guldpriserne til at stige yderligere, siger Torben M. Andersen.

Sander Lerche Rasmussen påpeger store variationer i, hvor meget man får for sit guld, alt efter hvem man sælger det til.

I mindre grad et nichemarked

Det er Sander Lerche Rasmussens vurdering, at danskerne i stigende grad orienterer sig efter udsving i guldprisen. Det mener han, de nyere online markedsmuligheder har en stor andel i.

– De senere år er der vokset et marked for online guldhandel, hvor danskerne kan sende deres genstande i guld ind til en guldhandler i et forseglet brev. Det har gjort, at forbrugerne orienterer sig mere mod guldprisen online, og guld er i mindre grad et nichemarked, fordi det er blevet mere tilgængeligt at sælge – også for dem, som foretrækker en diskret handel uden fysisk interaktion, siger Sander Lerche Rasmussen.

Han påpeger store variationer i, hvor meget man får for sit guld, alt efter hvem man sælger det til.

– Den lave gennemsigtighed i dele af branchen betyder, at prisen, man får for sit guld, kan variere betydeligt, alt efter hvem man sælger det til. Man kan potentielt snyde sig selv for 20 procent af markedsværdien, hvis man ikke er opmærksom, udtaler Sander Lerche Rasmussen.

Total
0
Shares
Related Posts