Jødisk Kulturfestival 2024: Deborah Lipstadt gæster festivalen

Det er med stolthed, at Jødisk Kulturfestival kan byde USA’s særlig udsending til overvågning og bekæmpelse af antisemitisme, ambassadør Deborah Lipstadt, velkommen til årets festival.
(Foto: Udenrigsministerium / USA)

I et år hvor antisemitismen er markant stigende, er Jødisk Kulturfestival ydmyge over at kunne byde velkommen til Deborah Lipstadt, der er ambassadør, og som er USA’s særlig udsending til overvågning og bekæmpelse af antisemitisme. Lipstadt leder bestræbelserne på at fremme USA’s udenrigspolitik for at imødegå antisemitisme verden over.

Foruden at være ambassadør har Deborah Lipstadt i årtier spillet en afgørende rolle i kampen mod antisemitisme, og hun kæmper for tolerance, respekt og retfærdighed mellem mennesker, uanset tro. Mange kender hendes navn, fordi hun i år 2000 blev sagsøgt af den kontroversielle og rabiate forfatter David Irving for at have kaldt ham holocaustbenægter, racist og antisemit. Hun vandt denne vigtige retssag, hvilket betød, at Irvings version af historien ikke fik lov at stå som gældende.

På festivalen kan man opleve Deborah Lipstadt i et foredrag, hvor hun fortæller om, hvordan man værdsætter og beskytter den jødiske identitet i en periode med stigende antisemitisme. Hun vil desuden gøre publikum klogere på forskellige strategier til, hvordan man opbygger styrke og samhørighed, når man står over for modgang. Foredraget er på engelsk og finder sted fredag den 7. juni klokken 15.00–16.30 i synagogen på Krystalgade 12 i København. Foredraget er gratis og kræver ingen tilmelding.

(Foto: Udenrigsministerium / USA)

Deborah Lipstadt ser frem til at gæste festivalen, og udtaler: “Jeg ser frem til at være en del af Jødisk Kulturfestival og tale om vigtigheden af at tage hånd om den jødiske identitet i disse tider. Alt for ofte er vores bestræbelser på at bekæmpe antisemitisme sat op i forhold til, hvad vi er imod — imod had, imod uvidenhed, imod vold. Men den jødiske identitet omfatter årtusinders historie, filosofi og tradition. Ved at hylde de positive aspekter af vores identitet åbent og stolt, kan vi skabe et modstandsdygtigt samfund og inspirere andre til at stå sammen med os i solidaritet.”

Jacob Zylber, festivalleder og kulturansvarlig i Det Jødiske Samfund i Danmark, fortæller: “Vi er utroligt beærede over at kunne byde velkommen til Deborah Lipstadt på årets festival. Vi har et stærkt og alsidigt program for årets festival, hvor Lipstadts besøg sætter prikken over i’et. Vi ser frem til at høre om de indsigter og pointer, som hun, på baggrund af sin karriere som ambassadør og menneskerettighedsforkæmper, vil dele med festivalens gæster.”

Total
0
Shares
Related Posts