Fastfoodkæde: Medbring din egen tallerken og få 15% rabat

I kølvandet på, at den foreløbige aftale om en ny europæisk emballageforordning blev indgået den 4. marts, tester landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, som de første nu medbragt emballage som en mulig vej til at nedbringe forbruget af engangsemballage. Tilbuddet lyder – medbring din egen tallerken og få 15% rabat.

Fra på mandag den 25. marts og en måned frem kan Sunset Boulevards gæster i restauranten på Vejlevej 243 i Kolding medbringe deres egen tallerken, når de spiser i restauranten, og spare 15% på måltidet for indsatsen. Det sker som følge af en ambition hos kæden om at tage endnu et skridt mod nedbringelse af forbruget af engangsemballage.

”Vi har vi for længst sagt farvel til en masse engangsemballage i restauranterne, og som den første danske fastfoodkæde tester vi nu en løsning, hvor gæsterne selv tager service med – tag din egen tallerken med, så giver vi 15%. Vi håber, at danskerne har lyst til at være med til at reducere forbruget af engangsemballage yderligere,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch.

Gæster, der ønsker at gøre brug af tilbuddet og deltage i testen, skal bestille maden hos medarbejderne ved kassen i Kolding-restauranten, som så sikrer servering af maden på tallerkenen og en rabat på 15%.

Kan blive et lovkrav

Tiltaget sker i forlængelse af at Europa-Parlamentet og Ministerrådet den 4. marts landede en foreløbig aftale om en europæisk emballageforordning, hvor netop nedbringelse af engangsemballage i fastfood-branchen et af de mest omdiskuterede mål i forordningen.

I den foreløbige aftale,[PT1] der formelt skal stemmes igennem i rådet og parlamentet, før den træder i kraft, berøres muligheden for, at distributører af drikkevarer og take-away fødevarer i foodservicesektoren, herunder fastfoodbranchen, skal være forpligtet til at tilbyde forbrugerne mulighed for at medbringe deres egne beholdere til maden.

”Som landets største danskejede fastfoodkæde har vi et ansvar for at være med til at definere fremtidens løsninger – og vi er allerede godt i gang, vi venter ikke på lovgivningen. Måske er medbragt service en del af løsningen for os. Nu tester vi – og så ser vi,” siger Jens Broch.

Går gerne forrest

Det er ikke første gang, at Sunset Boulevard har været først ude med tiltag på området. Tilbage i 2019 stoppede kæden med at udlevere plastiksugerør og plastiklåg til spisende gæster i restauranterne, og kæden fjernede som den første plastiksugerør helt i februar 2020. I september 2020 erstattede Sunset Boulevard plastiklegetøjet i børnemenuerne med plantning af træer i de danske folkeskove. Flere end 369.000 nye træer er det siden blevet til.

Også burgeræsker og engangskopper er i dag droppet i restauranterne, hvor man som gæst i stedet får burgeren serveret i en lille papirlomme og sodavanden i en genanvendelig kop. I take away udleveres sodavanden som 0,5 liters plastikflaske, der kan returneres via det almindelige pantsystem.

Om kæden også bliver den første i landet til formelt at indføre muligheden for at bruge medbragt emballage står endnu hen i det uvisse:

”Det her er blot en af flere tests og initiativer, vi har sat i søen for at nedbringe forbruget af engangsemballage. Hvis muligheden med medbragt emballage viser sig populær blandt gæsterne, kommer vi helt sikkert til at arbejde videre med det, og vi går i så fald gerne først med en fuld implementering,” siger Jens Broch og fortsætter:

Sideløbende arbejder vi også videre på andre tiltag som fx serveringsbakker, der potentielt helt kan overflødiggøre engangsemballage ved dine in på sigt.”

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996. Kæden er i dag landets største danskejede burgerkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark.

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Dagrofa leverer den bedste driftsindtjening i mere end 20 år

Dagrofa kom ud af 2023 med 426 mio. kr. i driftsindtjening (EBITDA), hvilket er det bedste resultat for fødevarekoncernen i mere end 20 år. Resultatet medvirker til et overskud efter skat på 89 mio.  kr., hvilket er en fremgang på mere end 20 procent i forhold til året før.
Read More

128 ukrainere har arbejde i servicekoncernen ISS

På to års dagen for krigens begyndelse i Ukraine er der over 11.000 fordrevne ukrainere i beskæftigelse i Danmark. 128 ukrainere har arbejde i servicekoncernen ISS, hvor de leverer serviceoplevelser indenfor rengøring og kantine.