Kong Frederik bliver protektor for Røde Kors

Det er med stor glæde, at Røde Kors i Danmark modtager nyheden om, at H.M. Kong Frederik bliver protektor for organisationen.
Hans Majestæt Kongen var med Røde Kors i Bangladesh i 2018, hvor besøget bl.a. gik til verdens største flygtningelejr, Cox’s Bazar.

Det er med stor glæde, at Røde Kors i Danmark modtager nyheden om, at H.M. Kong Frederik bliver protektor for organisationen.

”Vi er meget taknemmelige for det fortsatte engagement i vores arbejde”, siger præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel.

Kongen overtog i 2018 hvervet som protektor for Røde Kors efter sin far, Prins Henrik, og har altid vist stor interesse for organisationens arbejde, fortæller præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel:

”Uanset om det har været på besøg i vores operationer ude i verden eller til arbejdsmøder på vores landskontor, så har vi mødt en engageret og involveret majestæt. Derfor er vi meget taknemmelige for det fortsatte engagement i vores arbejde og den opmærksomhed, som Kong Frederik som protektor er med til at rette mod vores indsatser internationalt og herhjemme”, siger Jette Runchel.

Kongen har tidligere besøgt nogle af Røde Kors’ projekter rundt omkring i verden, bl.a. i Nepal efter jordskælvet i september 2015 og i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, Cox’s Bazar, i april 2018 og har ved flere lejligheder besøgt Røde Kors’ sociale aktiviteter i Danmark.

”Kongen og Kongehuset nyder meget stor opbakning i den danske befolkning, og det skaber stolthed og glæde hos vores 40.000 frivillige, at Kongen med sin protektion viser sin opbakning til Røde Kors i Danmark og vores indsatser til gavn for dem, der har mest brug for hjælpen”, siger Jette Runchel.

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Coop dropper kødbakker: Indfører hakkekød i plastikposer

Et nyt syn i køledisken: Coop bliver først til at introducere plastposer om hakket kød til de danske forbrugere. Der er 70 procent mindre plast i den såkaldte flowpack-pose sammenlignet med den traditionelle kødbakke, og derfor kan Coop fjerne 169 ton plast fra køledisken og årligt reducere CO2-udledningen med 539 ton.
Read More

Dansk støtte på 785 mio. kr. til Afrikas udvikling

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen har i dag annonceret et nyt dansk bidrag på 785 mio. kr. til Den Afrikanske Udviklingsfond. Danmark giver 785 millioner kr. til grøn omstilling og el i Afrika.