Folkekirkens Nødhjælp om Gaza: Værste humanitær katastrofe

Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær har gennem sine 23 år med humanitært arbejde aldrig oplevet noget lignende.
Photo by Emad El Byed on Unsplash

Situationen for civile i Gaza er desperat. Hele befolkningen på 2,2 millioner mangler mad, rent vand, medicin og stort set alle andre basale fornødenheder. Mange børn lider af underernæring, og en femtedel af befolkningen står over for akut hungersnød.

Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær har gennem sine 23 år med humanitært arbejde aldrig oplevet noget lignende.

“De civile er desperate. De er fordrevet fra sted til sted siden oktober. De bor i interimistiske kolde telte. De har ikke noget at spise. De drikker beskidt vand. Fødende kvinder kan ikke få lægehjælp, hvis noget går galt. Flere hundrede mennesker deler et enkelt toilet uden vand og sæbe. Samtidig er Gaza under voldsomme og hyppige angreb, og folk kan ikke flygte nogen steder hen,” siger Jonas Nøddekær.

I følge den konstituerede generalsekretær giver fredagens kendelse fra FN-domstolen et spinkelt håb om, at den civile befolkning i Gaza kan få hjælp.

Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Foto: Andrea Bautista

“Men det er så godt som umuligt at efterleve domstolens krav om at sikre mad og vand til befolkningen i Gaza, hvis ikke kamphandlingerne stopper. Der er desperat brug for våbenhvile, så nødhjælpen kan komme frem,” siger Jonas Nøddekær.

Folkekirkens Nødhjælp bakker fuldt ud op om Danmarks beslutning om fortsat at støtte FN’s humanitære arbejde i Gaza. Flere lande har sat støtten til FN-organisationen UNRWA i bero, efter at 12 ansatte i går blev fyret efter mistanke om terror.

“Det vil gøre den humanitære katastrofe endnu værre at sætte støtten til FN’s humanitære arbejde i Gaza i bero. Den humanitære nødhjælp, der kommer ind i Gaza, er jo i forvejen uendelig begrænset, og derfor står vi bag den danske regerings beslutning om at fortsætte støtten, fordi behovene er så store,” siger Jonas Nøddekær.

Total
0
Shares
Related Posts