Danmark tager 200 kvoteflygtninge fra Eritrea, Rwanda og Afghanistan

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek har besluttet, at Danmark på kvoten for 2023 igen skal tage imod 200 flygtninge.

Danmark vil igen tage imod 200 kvoteflygtninge. Det er netop besluttet af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, der ifølge loven hvert år skal fastlægge antallet og den overordnede fordeling af kvoteflygtninge, der skal bosættes i Danmark.

Det er samtidig besluttet, at der ligesom sidste år vil være fokus på kvinder og børn. Der vil være tale om kvoteflygtninge fra flygtningelejre i Rwanda samt eritreiske og afghanske flygtninge, der er flygtet til de omkringliggende lande.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Vi skal begrænse antallet af irregulære asylansøgere, der finder vej hertil gennem kyniske menneskesmuglere. Det er frygteligt, at bagmænd scorer kassen, mens migranter drukner i Middelhavet.

Regeringen bakker til gengæld fuldt op om et system, hvor flygtninge kommer til Danmark via ordnede forhold.

Vi skal som altid være opmærksomme på, at antallet har stor betydning for, om integrationen kan følge med. Derfor skal vi holde tungen lige i munden og prøve at finde den rette balance. Det mener jeg, at vi gør ved at fastholde antallet på 200 kvoteflygtninge.”

Fakta

Danmark besluttede også i 2020, 2021 og 2022 at modtage 200 kvoteflygtninge.

På 2020-kvoten er alle 200 personer indrejst. Der er indrejst 159 personer på 2021-kvoten, mens de resterende personer forventes at indrejse løbende henover første halvdel af 2024. Der er endnu ikke indrejst kvoteflygtninge fra 2022-kvoten, men der er tæt dialog mellem UNHCR og Udlændingestyrelsen om udvælgelse af personer til genbosætning i Danmark på 2022-kvoten. UNHCR har foreløbigt indstillet ca. 80 sager, som Udlændingestyrelsen er i gang med at behandle.

Udlændinge- og Integrationsministeriet forventer umiddelbart, at både 2021 og 2022-kvoten vil blive opfyldt.

Total
0
Shares
Related Posts